2010. szeptember 28., kedd

Nyárünnep



2010. június 11.
Virágkapun beléptünk, leterítettük a plédjeinket a fűbe, kincset kerestünk, fogóztunk, énekeltünk, némi aggodalommal figyeltük a homokdombról lebucskázó kiskorúakat, míg a sárban dagonyáztak, azon tűnődtünk, mennyi váltásruhát hoztunk, koszorúk kerekedtek a félzsáknyi amorf virághalmazból, bográcsban főtt lebbencset vacsoráztunk, tüzet ugrottunk a közelgő Szent Iván-éjre gondolva, mesét hallgattunk, elbúcsúztunk, virágkapun kiléptünk.
Nem ünnepség, nem ünnepély - ünnep. Az elmúlt évnek, a nyár kezdetének, a játéknak, a családoknak, a gyerekeinknek.

2010. szeptember 17., péntek

Boldog születésnapot!

Tíz éves a kecskeméti waldorf óvoda.
Köszönet azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik bábáskodtak a születése körül - aki tudja, hogy kis hazánkban micsoda sziklákat kell egy óvodaalapításhoz elgörgetni, annak van fogalma arról, hogy mekkora munkával járt ez.
Köszönet azoknak, akik segítettek felcseperedni, akik átsegítették a gyermekbetegségeken, akiknek a segítségével megerősödött és szépen átlépte a Rubikont is :).
Köszönet mindenkinek, akik részt vettek és vesznek a működtetésében.
Mert nagyon jó ide járni, ide tartozni.

Az óvodába járó gyerekek szüleiként arra gondoltunk, hogy tízéves születésnapjára kapjon az óvoda egy blogot. Ez egy olyan ajándék, aminek az elkészítésében mindenki részt vehet. Igen, ily módon magunkat is megajándékozzuk - mert ez a mi óvodánk.